ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Σινώπης 1, Νέα Μαγνησία - Τ.Κ. 351 00

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Σχολείου μαςΓενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο ? Γυμνάσιο Λαμίας (1918-2016)

Ένας αιώνας συνεχούς παρουσίας και προσφοράς

στην Εκκλησία, στην Εκπαίδευση και στην Κοινωνία

 

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο ? Γυμνάσιο Λαμίας έχει παρουσία από το 1918 και έχει προσφέρει πολλά στην Παιδεία, την Εκκλησία και στον τόπο μας. Η κοινωνία μας είναι σήμερα γεμάτη από διακεκριμένους επιστήμονες, επιτυχημένους μουσικούς, ευλαβέστατους ιερείς, καταξιωμένους πολίτες, ευσυνείδητους εκπαιδευτικούς οι οποίοι φοίτησαν στην Εκκλησιαστική Σχολή της πόλης μας.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι απόφοιτοι του Σχολείου μας δεν γίνονται μόνο καλοί Κληρικοί (Αρχιερείς, Ιερείς και Μοναχοί) αλλά και Εκπαιδευτικοί, Επιστήμονες, Στρατιωτικοί, Δημόσιοι Υπάλληλοι, Επιχειρηματίες κ.λπ., και προπαντός ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Οι τίτλοι του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου ? Γυμνασίου Λαμίας είναι ισότιμοι με αυτούς των Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την επιστημονική κατάρτιση, αλλά και επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών μας. Στο Σχολείο μας διδάσκονται όλα τα μαθήματα της Γενικής Παιδείας και επιπλέον, η Βυζαντινή Μουσική, με ειδικά επιλεγμένους, έμπειρους εκπαιδευτικούς, άριστα οργανωμένα εργαστήρια Φυσικοχημείας και Πληροφορικής και Παρεκκλήσι για τις Ιερές Ακολουθίες.

Τα ολιγομελή τμήματα και η σχεδόν εξατομικευμένη διδασκαλία αποτελούν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Σχολής μας. Αποτελεί εξάλλου καθημερινό μέλημα των διδασκόντων του Σχολείου μας να καλλιεργούν με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους την έφεση των μαθητών για μάθηση. Στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο ? Γυμνάσιο Λαμίας η συνολική καλλιέργεια της προσωπικότητας των μαθητών γίνεται μέσα από τη δημιουργική αξιοποίηση των ευκαιριών τού σχολικού προγράμματος. Έτσι, οργανώνεται ένα πλέγμα ξεχωριστών δραστηριοτήτων, εντός και εκτός Σχολείου, που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να κατακτήσουν περισσότερες γνώσεις και να διευρύνουν τις εμπειρίες τους. Υπηρετώντας στην πράξη την ιδέα του πολιτισμού στο σχολείο και θεωρώντας ότι ο πολιτισμός πρέπει να διαχέεται και να περνάει μέσα από όλα τα διδασκόμενα αντικείμενα, οι μαθητές μας ενθαρρύνονται να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς και πνευματικές διοργανώσεις, εκπονούν προγράμματα αγωγής υγείας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων (π.χ. Comenius) έρχονται σε επαφή, αδελφοποιούνται και συνεργάζονται με μαθητές ελληνικών και ξένων σχολείων.Στο Σχολείο μας λειτουργεί η Θεωρητική Κατεύθυνση αλλά από το Σχολικό Έτος 2011-2012 και η Τεχνολογική. Εκτός των σχολικών μαθημάτων, οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται αλλά και να παρακολουθούν μαθήματα κατηχήσεως και βυζαντινής μουσικής.

Για τους μαθητές άλλων Δήμων, Επαρχιών και Νομών, υπενθυμίζουμε ότι στο χώρο του Σχολείου λειτουργεί η Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Έτσι εξασφαλίζεται στα παιδιά η δυνατότητα να διαμένουν και να σιτίζονται δωρεάν και να μην ταλαιπωρούνται από τις συγκοινωνίες εντάσσοντας το Σχολείο μας στα ίχνη του λεγόμενου, όχι μόνο ολοήμερου, αλλά μάλλον του 24ωρου Σχολείου. Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που η οικονομική κρίση μαστίζει όλο και περισσότερες οικογένειες, η φιλοξενία που παρέχει το σχολείο μας μπορεί να φανεί πολύτιμη. Οι οικότροφοι μαθητές διαμένουν σε πρόσφατα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις. Η Εστία διαθέτει 13 δωμάτια και διευθύνεται από έμπειρο και αφοσιωμένο προσωπικό και επιβλέπεται από Επιμελητές με εμπειρία οι οποίοι μάλιστα υπήρξαν και οι ίδιοι απόφοιτοι της Σχολής. Σ? αυτό συντελεί και το ήρεμο και πνευματικό περιβάλλον που εμπνέει εμπιστοσύνη σε γονείς και σπουδαστές.

Τονίζουμε ότι το Σχολείο μας αποτελεί εγγύηση και δίνει μια μοναδική ευκαιρία στους μαθητές να αποκτήσουν Ελληνο-Χριστιανική αγωγή και ορθόδοξο ήθος. Αταλάντευτα και με το ίδιο πνεύμα, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας συνεχίζει την ιστορική του πορεία. Προσφέρει με την φωτισμένη καθοδήγηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Νικολάου ολοκληρωμένη παιδεία που απευθύνεται στο νου, αλλά και στη ψυχή των νεαρών μαθητών. Αγωνίζεται, παρά τις όποιες δυσκολίες, και κάνει αισθητή την παρουσία του στην πόλη μας και στο Πανελλήνιο.

Γονείς, κληρικοί και λαϊκοί, και όσοι άλλοι αναζητούν για τα παιδιά τους ένα Πρότυπο Εκπαιδευτήριο για να σπουδάσουν δωρεάν σε ήρεμο φυσικό, πνευματικό και προπαντός ορθόδοξο και Ελληνικό περιβάλλον, ας γνωρίζουν ότι μπορούν να φοιτήσουν στο Εκκλησιαστικό μας Σχολείο.

 


Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας

No images