ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Σινώπης 1, Νέα Μαγνησία - Τ.Κ. 351 00

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Νέα - Ανακοινώσεις ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΦΛΑΓΟΝΟΣ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΦΛΑΓΟΝΟΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

Στον άγιο Στυλιανό τον Παφλαγόνα, προστάτη των παιδιών, είναι αφιερωμένος ο Ιερός Ναός του Σχολείου μας. Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου λοιπόν, ημέρα που τιμάται η μνήμη του αγίου, το Εκκλησιαστικό Λύκειο ? Γυμνάσιο Λαμίας πανηγύριζε και δέχθηκε στους φιλόξενους χώρους του τον πιστό λαό της περιοχής μας.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ ανήμερα, στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, το Σχολείο μας είχε τη χαρά να υποδεχθεί τον Ποιμενάρχη μας, τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο, ο οποίος ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στο κατάμεστο Παρεκκλήσιο του Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή τόσο του αγίου Στυλιανού όσο και ενός ακόμη από τους αγίους της ημέρας, του οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» και στα παραδείγματα - πρότυπα ζωής που μας αφήνουν οι άγιοι του Θεού με τη βιοτή τους. Τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να συγχαρεί την Διευθύντρια καθώς και όλους τους καθηγητές και το προσωπικό της Σχολής μας οι οποίοι με ακάματη εργατικότητα και δραστηριότητα αγωνίζονται για την προκοπή του Σχολείου.

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των κτητόρων, εφόρων, διδασκάλων, μαθητών και υπαλλήλων που υπηρέτησαν κατά τα ενενήντα και πλέον χρόνια λειτουργίας της γεραράς Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας.

Εκτός από τους καθηγητές και τους μαθητές του Σχολείου, στη διήμερη Πανήγυρη παρέστησαν πολλοί παλαιοί καθηγητές και απόφοιτοι, πλήθος πιστών απ? όλη τη Λαμία καθώς και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου της Νέας Μαγνησίας μαζί και με πολλά άλλα παιδιά τα οποία προσήλθαν στον άγιο ? προστάτη τους ως νεοσσοί υπό τας πτέρυγας της όρνιθος.

Μετά το πέρας των ακολουθιών, ο φιλόξενος οικοδεσπότης, το Σχολείο μας, παρέθεσε κέρασμα στην τραπεζαρία προς όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τον άγιο.

Είθε το Εκκλησιαστικό Λύκειο ? Γυμνάσιο Λαμίας να συνεχίσει την κατά Θεόν πορεία του υπό την κραταιά προστασία και σκέπη του εφόρου του, αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος.

Και του χρόνου.

 

 


 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 12 Μάρτιος 2013 11:40  


Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας

No images