ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Σινώπης 1, Νέα Μαγνησία - Τ.Κ. 351 00

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Νέα - Ανακοινώσεις ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Με 11 ημέρες καθυστέρηση (!) το Σχολείο μας υποδέχθηκε το νέον έτος 2013. Και βέβαια, σ? ένα Εκκλησιαστικό Σχολείο λέγοντας υποδοχή του νέου έτους δεν μπορεί παρά να εννοούμε την ευχή της βασιλόπιττας την οποία έκοψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Έτσι λοιπόν σύσσωμη η σχολική μας κοινότητα, Διευθύντρια, καθηγητές, μαθητές και προσωπικό, υποδεχθήκαμε τον Ποιμενάρχη μας και στη συνέχεια, στην αίθουσα τελετών του Σχολείου ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιττας. Βυζαντινούς ύμνους απέδωσε η χορωδία της Σχολής μας υπό την διεύθυνση του καθηγητή Μουσικής κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού έκοψε την πίττα, απηύθυνε λόγους παραινετικούς προς τους μαθητές ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά με τις μεσιτείες του κραταιού εφόρου της Σχολής μας Αγίου Στυλιανού, προστάτη των παιδιών και της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, ενώ υπέμνησε την προσωπικότητα και την μόρφωση του Μεγάλου Βασιλείου, αναδεικνύοντάς τον σε υπόδειγμα επιμέλειας, κατάρτισης και πνευματικής κατά Θεόν πορείας. Επαίνεσε την Διευθύντρια και τους καθηγητές για το έργο που επιτελούν και τόνισε το γεγονός ότι η Σχολή μας είναι η πολυαριθμότερη σε μαθητικό δυναμικό, υποσχόμενος αμέριστη τη στήριξη της Μητροπόλεως στην Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία Λαμίας, υπό την ευθύνη της οποίας λειτουργεί το Οικοτροφείο του Σχολείου μας.

Ανταπαντώντας η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Παναγιώτα Παπακώστα ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για τα καλά λόγια και τις ευχές του, εκφράζοντας παράλληλα και την ικανοποίησή της για την αγάπη και τη φροντίδα του για τους μαθητές μας.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους τους εκπαιδευτικούς βιβλίο του με τίτλο «Διδάσκοντες και νουθετούντες» με θέμα την τρίτη πενταετία της διακονίας του στη Μητρόπολη Φθιώτιδος, ενώ σε κάθε μαθητή έδωσε, ως πρωτοχρονιάτικο δώρο, το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ.

Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί και παρέστησαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος και παλαιός καθηγητής της Εκκλησιαστικής μας Σχολής πανοσιολογιώτατος π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Εκκλησιαστικής Εστίας Λαμίας κ. Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος, παλαιοί καθηγητές του Σχολείου, ιερείς και γονείς μαθητών.

Ευχόμαστε το νέον έτος να αποβεί καρποφόρο πνευματικά για καθηγητές, μαθητές και προσωπικό της Σχολής μας, για κλήρο και λαό της Μητροπόλεώς μας.

Καλή και ευλογημένη χρονιά!

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 12 Μάρτιος 2013 11:35  


Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας

No images