ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Σινώπης 1, Νέα Μαγνησία - Τ.Κ. 351 00

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΠΟΥ...ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ

E-mail Εκτύπωση PDF

Στις 13 Δεκεμβρίου του 2012 έφθασε στο σχολείο μας η βαλίτσα που ? ταξιδεύει. Πρόκειται για την εκπαιδευτική δραστηριότητα «Ταξιδιώτης της γραφής», με θέμα την ιστορία της γραφής, την οποία έχει δημιουργήσει η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και την οποία δανείζει δωρεάν για μία εβδομάδα σε σχολεία της χώρας μας κατόπιν αίτησής τους.

Με υπεύθυνη την Αλ. Βαμβακά, φιλόλογο, το εκπαιδευτικό υλικό σε μορφή βαλίτσας διατέθηκε για μία εβδομάδα (13-20 Δεκεμβρίου) στο σχολείο μας και το ενδιαφέρον και πλούσιο υλικό του (βιβλία, cd, καρτέλες, αναλώσιμα υλικά γραφής ? από κεραμικά όστρακα, παπύρους και γραφίδες μέχρι το σύστημα Braille), έγινε αντικείμενο μελέτης, παιχνιδιού και γνώσης για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Κυρίως, έγινε αφετηρία για περαιτέρω αναζήτηση της γνώσης με βιωματικό και ευχάριστο τρόπο.

Ωραία ιδέα, η οποία θα μπορούσε να εφαρμοσθεί και σε άλλα θέματα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με στόχο να εξοικειώνονται οι μαθητές με ιστορικά και πολιτιστικά θέματα, με τρόπο εύληπτο και αποτελεσματικό.

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2013 14:20  


Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας

No images