ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Σινώπης 1, Νέα Μαγνησία - Τ.Κ. 351 00

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Εκδήλωση για τους βαλκανικούς πολέμους

E-mail Εκτύπωση PDF

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων νομού Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων πραγματοποίησαν την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11.30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 9-11) εκδήλωση σχετικά με την επέτειο των 100 χρόνων των Βαλκανικών πολέμων (1912-1913) και τη συμβολή της Φθιώτιδας σε αυτούς.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής στον τομέα της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θες/νίκης κ. Σπυρίδων Σφέτας μίλησε με θέμα: «Το διπλωματικό παρασκήνιο της συγκρότησης της Βαλκανικής Συμμαχίας, η πρόσληψη των Βαλκανικών πολέμων στην Ελλάδα και η απελευθέρωση της Μακεδονίας».

Παρουσιάστηκαν πεζά και ποιητικά κείμενα Φθιωτών Λογοτεχνών (1912-1913) σχετικά με τη συμμετοχή της Φθιώτιδας στους Βαλκανικούς πολέμους από την Διευθύντρια του Σχολείου μας  και αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων κ. Παναγιώτα Παπακώστα με αφήγηση, την κ. Παναγιώτα Σαμαρά ? Ζήκα, πρόεδρο, με απαγγελία και την κ. Δήμητρα Τσεργά, γραμματέα, με απαγγελία. Συμμετείχαν με τραγούδια και μουσική η κ. Μαρία Βε, φιλόλογος και μουσικός και ο κ. Πύρρος Πουλίτσας, μουσικός.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Αιδεσ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης ως εκπρόσωπος της Ι.Μ. Φθιώτιδος, ο Περ/κός Δ/ντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Παλιαλέξης, η Αντιδήμαρχος κ Γεωργία Ραφτοπούλου, υπεύθυνη σε θέματα παιδείας, ο Αντισυνταγματάρχης κ. Νικόλαος Μέγγος ως εκπρόσωπος του Στρατού, η σύμβουλος των Φιλολόγων κ. Ειρήνη Σκούρα, ο σύμβουλος των Θεολόγων κ. Δημήτριος Φύκας και ο σύμβουλος των Μαθηματικών κ. Δημήτριος Σπαθάρας.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 02 Απρίλιος 2013 09:45  


Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας

No images