ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Σινώπης 1, Νέα Μαγνησία - Τ.Κ. 351 00

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές Το σχολείο μας για την εξωτερική ιεραποστολή στην Αφρική

Το σχολείο μας για την εξωτερική ιεραποστολή στην Αφρική

E-mail Εκτύπωση PDF

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 καθηγητές και μαθητές του Σχολείου μας ταξιδέψαμε στα βάθη της Αφρικής και συναναστραφήκαμε με τους κατοίκους της(!).

Τείνει να γίνει πλέον παράδοση η ετήσια παρουσίαση στην αίθουσα τελετών του Γ.Ε.Λ. ? Γυμνασίου Λαμίας του ιεραποστολικού έργου που επιτελούν στην Αφρική άνθρωποι δικοί μας, δηλαδή όχι μόνον εκπαιδευτικοί αλλά και Λαμιώτες, συμπολίτες μας.

Έτσι λοιπόν κ. Κωνσταντίνος Τσιαπάρας, εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος επί σειράν ετών ταξιδεύει κάθε χρόνο στο Γαλλικό Κογκό της Αφρικής βοηθώντας το εκεί κλιμάκιο της Ιεραποστολής, ήλθε και φέτος στο σχολείο μας για να μας κάνει κοινωνούς των πλούσιων εμπειριών του.

Παρακολουθήσαμε στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής των μικρών μαθητών που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο και φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο «Φως των Εθνών» του Dolisie. Εντυπωσιασθήκαμε από την τάξη, την υπευθυνότητα και την ευλάβειά τους, ενθουσιασθήκαμε από το έργο που επιτελούν τα στελέχη της Εξωτερικής Ιεραποστολής.

Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους όσοι υπηρετούν εκεί και καλή φώτιση στους χριστιανούς αδελφούς μας της Αφρικής.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 28 Μάρτιος 2013 12:22  


Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας

No images