ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Σινώπης 1, Νέα Μαγνησία - Τ.Κ. 351 00

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Επισκέψεις σε Μητροπόλεις

E-mail Εκτύπωση PDF

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ.ΕΛ. ? ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

Το τέλος του τρέχοντος διδακτικού έτους σηματοδοτεί, ασφαλώς, το ξεκίνημα των πολυπόθητων, για όλους, θερινών διακοπών, προκειμένου να «γεμίσουν οι μπαταρίες» για την εκπαιδευτική ζωή της επόμενης σχολικής χρονιάς, η οποία «ζωή, τραβάει την ανηφόρα».

Ευκαιρία, λοιπόν, για απολογισμό «της παρελθούσης χρήσεως», αλλά και για σχεδιασμό της επερχόμενης. Το Σχολείο μας ποτέ δεν επαναπαύεται στα υπάρχοντα, αλλά διαρκώς επιζητά τα μέλλοντα. Πιστεύοντας ότι η προσωπική επαφή και γνωριμία δεν υποκαθίσταται από επιστολές και τηλεφωνικές ή διαδικτυακές επικοινωνίες, ξεκίνησε επισκέψεις σε Μητροπολίτες οι οποίοι εμπιστεύονται ή έχουν κατά το παρελθόν εμπιστευθεί μαθητές τους στη φιλόξενη αγκαλιά του Γ.Ε.Λ. ? Γυμνασίου Λαμίας. Στις επισκέψεις αυτές την Διευθύντρια του Σχολείου μας κ. Παναγιώτα Παπακώστα, Δρ Φιλολογίας, συνόδευαν, κατά περίσταση, ο κ. Ζαχαράκης Ιωάννης, θεολόγος, Υποδιευθυντής του Σχολείου, ο κ. Καλαντζής Χρήστος, φιλόλογος, ο κ. Δαλαμάγκας Ιωάννης, καθηγητής πληροφορικής.

Πρώτος σταθμός αυτής της περιοδείας υπήρξε η Άμφισσα, έδρα της Μητροπόλεως Φωκίδος. Στις 20 Ιουνίου 2013 είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τον Μητροπολίτη της, κ. Αθηναγόρα. Ο χαρίεις, λόγιος Γέρων μας υποδέχθηκε θερμότατα στο Γραφείο του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελείται στο Σχολείο μας και μας διαβεβαίωσε ότι θα εξακολουθήσει να στέλνει μαθητές από την Μητρόπολή του στη Λαμία. Αναχωρήσαμε από την Άμφισσα εν αγαλλιάσει καρδίας από την αγάπη, τα καλά λόγια και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου.

 

 

Την επόμενη εβδομάδα σειρά είχε η ανατολική Θεσσαλία.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος μας δέχθηκε στο Γραφείο του και είχαμε μαζί του εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης. Ο Σεβασμιώτατος όχι μόνον μας υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει το σχετικό διαφημιστικό υλικό του σχολείου μας στις ενορίες της Μητροπόλεώς του, αλλά μας παρότρυνε και να παρουσιάσουμε το Σχολείο μας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως Δημητριάδος και να απευθύνουμε πρόσκληση προς τους νέους της ποίμνης του για εγγραφή στο Γ.Ε.Λ. ? Γυμνάσιο Λαμίας. Φυσικά η παρότρυνσή του έγινε ασμένως αποδεκτή και υπήρξε άμεση προσωπική επαφή με τον υπεύθυνο του Ραδιοφωνικού Σταθμού κ. Νικο Βαραλή για τα περαιτέρω.

Αμέσως μετά τον παραλιακό Βόλο, οδεύσαμε προς τα ενδότερα της Θεσσαλίας, φθάνοντας στη Λάρισα. Εκεί ο Ποιμενάρχης της κ. Ιγνάτιος μας υποδέχθηκε ζεστά στο Γραφείο του και επί αρκετή ώρα του παρουσιάσαμε το έργο του Σχολείου μας. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στα σχετικά ποιμαντικά προβλήματα της σύγχρονης εποχής, τις προκλήσεις των καιρών, αλλά και την πανταχού παρούσα Θεία Χάρη η οποία «τα ελλείποντα αναπληροί», ενώ τόνισε και την σημασία που έχει για όλα τα Εκκλησιαστικά Σχολεία η σωστή λειτουργία των Εκκλησιαστικών Εστιών (Οικοτροφείων). Υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει το διαφημιστικό μας υλικό στις ενορίες και μάλιστα μας ανακοίνωσε ότι ήδη κατηύθυνε Λαρισαίο μαθητή προς το Σχολείο μας για την ερχόμενη σχολική χρονιά. Στη συνέχεια, με ξεναγό τον ίδιο, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασιν το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στη Μητρόπολή του στον τομέα της σίτησης εμπερίστατων αδελφών του ποιμνίου του. Ξεπροβοδίζοντάς μας, μας ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο μας.

 


Και μετά τη Λάρισα, τι; Όπως αντιλαμβάνεσθε, έπεται συνέχεια των επισκέψεων σε Μητροπόλεις, οπότε, ... αναμείνατε στην οθόνη σας (!)

 

 


Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2013 09:51  


Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας

No images