ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Σινώπης 1, Νέα Μαγνησία - Τ.Κ. 351 00

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 2013

E-mail Εκτύπωση PDF

Τα 73 χρόνια που πέρασαν από το βροντερό ΟΧΙ των Ελλήνων σε απάντηση στο ιταμό τελεσίγραφο του Μουσολίνι δεν έχουν καταφέρει να ξεθωριάσουν τη μνήμη των γεγονότων. Και αυτό οφείλεται όχι μόνο στη ακατάλυτη δύναμή τους, αλλά και στο ότι η πολιτεία τιμά και προβάλλει αδιαλείπτως την εθνική επέτειο.

Το Σχολείο μας, ζυμωμένο με την ιστορική μνήμη και την παράδοση του ελληνικού λαού, εόρτασε και φέτος την επέτειο του ΟΧΙ με την λαμπρότητα που της αξίζει.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί, άρχισε η γιορτή μας με την προσευχή. Στη συνέχεια, αφού αναγνώσθηκε το Πρακτικό του Συλλόγου των καθηγητών με το οποίο ορίζονται ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες για την φετινή σχολική χρονιά, παραδόθηκε η τιμημένη ελληνική σημαία στον πρωτεύσαντα μαθητή της Γ΄ Λυκείου Πρίμπα Χριστόφορο - Διαμαντή. Παραστάτες ορίσθηκαν οι μαθητές Καρδαράς Βασίλειος (Γ΄ Λυκείου), Κυροδήμος Χαράλαμπος (Β΄ Λυκείου), Παπανάγνου Κων/νος (Α΄ Λυκείου), Παπαδημητρίου Κων/νος (Γ΄ Γυμνασίου) και Καρδαράς Νικόλαος (Β΄ Γυμνασίου).

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια του Σχολείου μας κ. Γεωργία Φλέγγα, η οποία είχε και την ευθύνη της εορτής., που περιελάμβανε όχι μόνον απαγγελίες ποιημάτων και πεζών από μαθητές αλλά και ηχητικά ντοκουμέντα, όπως το πρώτο πολεμικό του Ελληνικού Στρατιωτικού Αρχηγείου κ.ά.

Τη γιορτή εμπλούτισαν μελωδικά τα τραγούδια που απέδωσε η χορωδία μας υπό την διεύθυνση του καθηγητή μουσικής του Σχολείου μας πρωτοψάλτη κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Την παρουσίαση έκαναν οι μαθητές Καρδαράς Βασίλειος (Γ΄ Λυκείου) και Κυροδήμος Χαράλαμπος (Β΄ Λυκείου), ενώ απήγγειλαν οι μαθητές Γιαννάκης Κων/νος (Β΄ Λυκείου), Πολύζος Χρήστος (Γ΄ Γυμνασίου), Καρδαράς Νικόλαος (Β΄ Γυμνασίου), Φέκας Κων/νος (Α΄ Γυμνασίου), Παράσχος Παύλος (Α΄ Λυκείου), Βόλης Νικόλαος (Γ΄ Γυμνασίου) και Δέδες Κων/νος (Α΄ Λυκείου).

Στο τέλος απονεμήθηκαν τα αριστεία και τα βραβεία προόδου στους πρωτεύσαντες μαθητές. Αριστείο έλαβε ο μαθητής Κυροδήμος Χαράλαμπος (Β΄ Λυκείου) και βραβεία οι μαθητές Πρίμπας Χριστόφορος ? Διαμαντής (Γ΄ Λυκείου), Κυροδήμος Χαράλαμπος (Β΄ Λυκείου), Καραγιώργος Άγγελος (Α΄ Λυκείου), Παπαδημητρίου Κων/νος (Γ΄ Γυμνασίου) και Καρδαράς Νικόλαος (Β΄ Γυμνασίου).

Στο αριστεύσαντα μαθητή Κυροδήμο Χαράλαμπο (Β΄ Λυκείου) επιδόθηκε επίσης χρηματικό βραβείο από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος και διατελέσαντα καθηγητή του Σχολείου μας πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Ζαχαράκη, εις μνήμην του μακαριστού π. Λάμπρου Τσέτσου.

Τέλος, τον προφορικό έπαινο του Συλλόγου διδασκόντων απέσπασαν οι απόφοιτοι του προηγουμένου σχολικού έτους Ζάκκας Σπυρίδων και Μπουτσίνης Ιωάννης για την εισαγωγή τους σε Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Καταληκτήρια ωδή» της εορταστικής σύναξής μας δεν μπορούσε παρά να είναι ο Εθνικός μας Ύμνος.

Την ωραία γιορτή μας τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τους καθηγητές και τους μαθητές, ο παλαιός Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Στέλιος Μαστρογιάννης κ..ά.

Ζήτω η Ελλάδα!

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 29 Οκτώβριος 2013 22:01  


Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας

No images