ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Σινώπης 1, Νέα Μαγνησία - Τ.Κ. 351 00

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Προβολή ταινίας για το Περιβάλλον

E-mail Εκτύπωση PDF

 

 

Η εβδομάδα από 7 έως 11 Οκτωβρίου 2013 ορίσθηκε από το Υπουργείο παιδείας ως εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Το Σχολείο μας λοιπόν, αφουγκραζόμενο, ως συνήθως, τις επιταγές των καιρών, επέλεξε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου για να προβάλει, στην αίθουσα εκδηλώσεων ενώπιον των καθηγητών και των μαθητών, την ταινία ? ντοκυμανταίρ HOME του διάσημου Γάλλου φωτογράφου Yann Arthus ? Bertrand.

Ο Bertrand στην ταινία του παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό πορτραίτο του πλανήτη μας, καταφέρνοντας να συλλάβει με τον φακό του φυσικές ομορφιές που προκαλούν δέος και τις οποίες ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαμε δει. Το HOME αποτελεί μια ωδή στην, ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Γης, συμφιλίωση του ανθρώπου με τη φύση και προσκαλεί τον θεατή να προβληματισθεί με τις αλλαγές που επέρχονται στον πλανήτη μας και τις επιπτώσεις που πρόκειται να έχουν σε όλους εμάς. Οι αριστοτεχνικές του εικόνες με την αλληλοδιαδοχή τους αποκαλύπτουν όχι μόνο την ομορφιά της Γης μας, την οποία ομορφιά συχνά λησμονούμε ή προσπερνάμε, αλλά και την επιρροή του ίδιου του ανθρώπου στον εύθραυστο πλανήτη μας.

Όλοι μας απολαύσαμε την ταινία και προβληματισθήκαμε με όσα προέβαλε και επισήμανε με πολύ επιτυχημένο, ομολογουμένως, τρόπο.

 


Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας

No images