ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Σινώπης 1, Νέα Μαγνησία - Τ.Κ. 351 00

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Νέα - Ανακοινώσεις Επίσκεψη Μητροπολίτη Κονίτσης κ. Ανδρέου στο Σχολείο μας

Επίσκεψη Μητροπολίτη Κονίτσης κ. Ανδρέου στο Σχολείο μας

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Η Δευτέρα 4 Νοεμβρίου υπήρξε ημέρα ιδιαίτερης χαράς για το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο ? Γυμνάσιο Λαμίας. Είχαμε την ευλογία να υποδεχθούμε στο Σχολείο μας τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα. Ο κ. Ανδρέας βρισκόταν στη Λαμία επί τριήμερο, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικολάου. Ο πιστός λαός της περιοχής μας είχε την ευκαιρία να τον ζήσει χοροστατούντα σε ακολουθίες στον Μητροπολιτικό μας ναό και αλλού, αλλά και να τον ακούσει να ομιλεί για το θέμα της Βορείου Ηπείρου.

Ο Δεσπότης μας δεν παρέλειψε να τον οδηγήσει και στο Σχολείο μας, για το οποίο ο άγιος Κονίτσης έχει κατ? επανάληψη δείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον και την αγάπη του, επαινώντας με θερμά λόγια τις κατά καιρούς εκδόσεις ημερολογίων στις οποίες προέβαιναν οι τελειόφοιτοί μας. Τον υποδέχθηκε σύσσωμη η σχολική μας κοινότητα. Με τη χορωδία μας να προπορεύεται ψάλλοντας, πήγαμε στο παρεκκλήσιο του Σχολείου, τον Ι. Ν. του Αγίου Στυλιανού, όπου τον προσφώνησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος. Αμέσως μετά, στην αίθουσα εκδηλώσεων τον καλοσώρισε η Διευθύντριά μας κ. Παναγιώτα Παπακώστα και του προσέφερε το βιβλίο με την σχεδόν εκατονταετή ιστορία της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, πόνημα του αειμνήστου Ανδρέα Κυριακίδη και της κ. Αλεξάνδρας Βαμβακά, καθηγητών φιλολόγων του Σχολείου.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο άγιος Κονίτσης. Αναφερόμενος στην κρίση που ταλανίζει σήμερα την πατρίδα μας, επισήμανε τις βαθύτερες αιτίες της και κατέληξε με τα ελπιδοφόρα λόγια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού: «ψυχή και Χριστός σας χρειάζονται». Συνέχισε μιλώντας για την Βόρειο Ήπειρο και τόνισε ότι συνεχίζει απτόητος, παρά τις δυσκολίες, τον αγώνα του προκατόχου του αειμνήστου Σεβαστιανού για την πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών Ελλήνων. Μας κάλεσε δε να συμπαραστεκόμαστε στους Έλληνες αδελφούς μας με το ισχυρότερο όπλο του κάθε χριστιανού, την προσευχή. Τελειώνοντας, απηύθυνε πατρικές παραινέσεις προς τους μαθητές να αγωνίζονται «τον αγώνα τον καλόν».

Στο τέλος πήρε το λόγο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, ο οποίος επανέλαβε ότι σεμνύνεται για το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, επήνεσε Διευθύντρια και καθηγητές για τις προσπάθειές τους και κάλεσε κι αυτός τους μαθητές να ανταποκριθούν σ? αυτές τις προσπάθειες μελετώντας τα μαθήματά τους και επιδιώκοντας να φανούν αντάξιοι των όσων τους προσφέρει το Σχολείο.

Η όλη εκδήλωση διανθίσθηκε με ψαλμούς και τραγούδια που απέδωσε η χορωδία μας υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής του Σχολείου μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ. Ακολούθησε κέρασμα προς όλους, προσφορά αγάπης του Μητροπολίτη Κονίτσης. Αυτή του η προσφορά βρήκε αμέσως το αντίδωρό της: οι μαθητές που φιλοξενούνται στο Οικοτροφείο της Σχολής μας του προσέφεραν, εις ένδειξιν σεβασμού και τιμής, μία εικόνα, έναν σταυρό και ένα κομποσχοίνι.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε καφές στο Γραφείο της Διευθύντριας, όπου οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον άγιο Κονίτσης και  να τον ευχαριστήσουν για την διαχρονική αγάπη του προς τη Σχολή μας. Τον άκουσαν μάλιστα με χαρά να προσφέρεται να παράσχει  φιλοξενία στους μαθητές μας στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολής του, εφόσον πραγματοποιήσουν εκδρομή στην Ήπειρο.

Οι δύο Μητροπολίτες αναχώρησαν ευχόμενοι τα βέλτιστα για το Σχολείο μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 06 Νοέμβριος 2013 18:34  


Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας

No images