ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Σινώπης 1, Νέα Μαγνησία - Τ.Κ. 351 00

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Εορτή Χριστουγέννων 2013

E-mail Εκτύπωση PDF

Η 23η Δεκεμβρίου αποτελεί ημέρα την οποία με αδημονία περιμένουν τα σχολεία στην πατρίδα μας. Για ποιο λόγο; Μα γιατί οριοθετεί την έλευση δύο πολυαναμενόμενων γεγονότων: των μεγάλων δεσποτικών εορτών της περιόδου του Αγίου Δωδεκαημέρου, αλλά και, (γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε;) των διακοπών που τις συνοδεύουν.

Έτσι λοιπόν, την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013, καθηγητές, μαθητές και προσωπικό, ξεκινήσαμε την ημέρα μας με όρθρο και θεία λειτουργία στον ιερό ναό της Σχολής μας, τον ναό του Αγίου Στυλιανού. Στο τέλος της ακολουθίας η καθηγήτριά μας κ. Ευρυδίκη Καραμήτσιου, θεολόγος, μίλησε εμπνευσμένα για το θεολογικό νόημα των Χριστουγέννων.

Στη συνέχεια συγκεντρωθήκαμε όλοι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου όπου ξεκίνησε η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Επίκαιρα ποιήματα απήγγειλαν οι μαθητές Βινιόλης Απόστολος και Φέκκας Κων/νος της Α΄ Γυμνασίου, Καρδαράς Νικόλαος (Β΄ Γυμνασίου), Κυροδήμος Χαράλαμπος (Β΄ Λυκείου), Βάρσος Ευάγγελος και Καρδαράς Βασίλειος της Γ΄ Λυκείου. Ακόμη πιο χαρούμενη νότα στη γιορτή μας έδωσε η χορωδία μας, η οποία τραγούδησε κάλαντα από πολλές περιοχές του ελλαδικού χώρου. Φέτος είχαμε τη χαρά να συνοδεύσει τους χορωδούς μας η ορχήστρα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας. Μάλιστα, πριν τη δική μας γιορτή, χορωδία και ορχήστρα έδωσαν το μελωδικό «παρών» στην αντίστοιχη εορτή του γειτονικού μας Δημοτικού Σχολείου Νέας Μαγνησίας. Υπεύθυνος χορωδίας και ορχήστρας ήταν ο καθηγητής Μουσικής του Σχολείου μας κ. Ανδρέας Ιωακείμ, ενώ την ευθύνη της εορτής είχαν οι καθηγητές κ. Αλεξάνδρα Βαμβακά, κ. Ελένη Πετρούλια και κ. Χρήστος Καλαντζής.

Την εκδήλωση έκλεισε η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Παναγιώτα Παπακώστα, Δρ Φιλολογίας, συγχαίροντας για την ωραία γιορτή και ευχόμενη Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Και του χρόνου!

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 21 Ιανουάριος 2014 18:37  


Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας

No images