ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Σινώπης 1, Νέα Μαγνησία - Τ.Κ. 351 00

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 2014

E-mail Εκτύπωση PDF


 

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο ? Γυμνάσιο Λαμίας τίμησε και φέτος την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού των Ελλήνων, την επέτειο της Μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης του 1821 εναντίον της τουρκικής τυραννίας.

Έτσι λοιπόν, την παραμονή της εορτής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου παρουσιάσθηκε το εορταστικό πρόγραμμα, την ευθύνη του οποίου φέτος είχε αναλάβει η φιλόλογός μας κ. Μαρία Νάστου.

Μαθητές απ? όλες τις τάξεις απήγγειλαν σχετικά ποιήματα, ενώ ιδιαίτερο τόνο έδωσε η παρουσίαση ενός θεατρικού έργου με θέμα την Επανάσταση του ?21. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Νάστου. Φυσικά, όλα τα παραπάνω διανθίσθηκαν με ωδές και άσματα που απέδωσε η χορωδία μας υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας Μουσικής του Σχολείου κ. Βασιλικής Γούση.

Μετά το πέρας της εορτής η Διευθύντρια κ. Παπακώστα Παναγιώτα συνεχάρη τόσο τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ.κ. Νάστου Μαρία και Γούση Βασιλική, όσο και τους μαθητές οι οποίοι πήραν μέρος στην εκδήλωση.

Αμέσως μετά την εορτή, ομάδα μαθητών μας με επικεφαλής τον σημαιοφόρο της φετεινής χρονιάς, μαθητή της Γ΄ τάξης του Λυκείου μας Πρίμπα Χριστόφορο, και με την ευθύνη του καθηγητή Σωματικής Αγωγής κ. Επαμεινώνδα Μπλουχάρη, παρέστη στην κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της Λαμίας.

Η επόμενη μέρα με τον θαυμάσιο καιρό ευνόησε την μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που έγινε στο κέντρο της πόλης. Το Σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο, είχε δυναμική παρουσία, εκπροσωπώντας επάξια την σχεδόν αιωνόβια Σχολή μας. Συγχαρητήρια οφείλονται τόσο στον καθηγητή Σωματικής Αγωγής κ. Επαμεινώνδα Μπλουχάρη, όσο και στους παρελάσαντες μαθητές. Το τμήμα της παρέλασης απάρτισαν μαθητές τόσο του Λυκείου, όσο και του Γυμνασίου. Τον σημαιοφόρο Πρίμπα Χριστόφορο πλαισίωναν οι μαθητές Καρδαράς Βασίλειος (Γ΄ Λυκείου), Κυροδήμος Χαράλαμπος (Β? Λυκείου), Παπανάγνου Κωνσταντίνος (Α΄ Λυκείου), Λιάγκας Κωνσταντίνος (Γ΄ Γυμνασίου) και Καρδαράς Νικόλαος (Β΄ Γυμνασίου), ενώ παραστάτης ήταν ο Γιαννάκης Κωνσταντίνος (Β΄ Λυκείου).

Ευχόμαστε η Παναγία να σκεπάζει σαν άγρυπνη και στοργική μάνα τη Σχολή μας και οι θυσίες των ηρώων του 1821 να εμπνέουν ανιδιοτελή αγωνιστική διάθεση σε όλους μας.

Ζήτω η Ελλάδα!

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 Μάρτιος 2014 11:51  


Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας

No images