ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Σινώπης 1, Νέα Μαγνησία - Τ.Κ. 351 00

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Βράβευση Ριζάρειος Σχολή

E-mail Εκτύπωση PDF

Εβδομάδα Ιερατικών Κλίσεων 2014

Ριζάρειος Σχολή


Όπως εδώ και χρόνια έχει καθιερωθεί, η τρίτη εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής εορτάζεται ως εβδομάδα ιερατικών κλίσεων, στους χώρους της Ριζαρείου Σχολής, στην Αθήνα. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με εόρτια εκδήλωση το Σάββατο, παραμονή της Γ΄ Κυριακής των νηστειών, της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως. Αφιερωμένη λοιπόν αυτή η εβδομάδα σ? εκείνους οι οποίοι έχοντας «κλίσιν και κλήσιν» επιθυμούν να ενδυθούν το τιμημένο ράσο του ορθοδόξου Έλληνα κληρικού. Φυσικώ τω λόγω τα Εκκλησιαστικά Σχολεία της χώρας έχουν την τιμητική τους.

Κατά την φετινό εορτασμό, το Σχολείο μας, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο ? Γυμνάσιο Λαμίας έδωσε δυναμική παρουσία το Σάββατο 22 Μαρτίου. Στη Ριζάρειο Σχολή βρέθηκαν, η Διευθύντρια του Σχολείου μας κ. Παπακώστα Παναγιώτα, ο αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης κ. Κόρδας Πέτρος και η Γραμματέας της Ένωσης Λειτουργών Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Ε.Ε.) κ. Νάστου Μαρία, καθηγητές, και οι δύο, της Σχολής μας. Όμως, όπως είναι ευνόητο, εβδομάδα ιερατικών κλήσεων χωρίς μαθητές δεν είναι δυνατόν να εορτασθεί, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που, με καθ? όλα αξιέπαινη πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου, βραβεύονται, με βραβείο προόδου αλλά και χρηματικό βραβείο, οι πρωτεύσαντες κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά μαθητές των σχολείων μας. Στη Ριζάρειο λοιπόν κατέβηκαν, μαζί με τις οικογένειές τους, οι πρωτεύσαντες μαθητές Κυροδήμος Χαράλαμπος του Λυκείου μας και Καρδαράς Νικόλαος του Γυμνασίου μας.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ριζαρείου Σχολής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τα βραβεία στους πρωτεύσαντες μαθητές. Ακολούθησε καφές και κέρασμα όπου μέλη του Δ.Σ. της Ριζαρείου, οι Διευθυντές των Εκκλησιαστικών Σχολείων, καθώς και οι αιρετοί και οι συνδικαλιστές του κλάδου μας είχαν την ευκαιρία να βρεθούν και να συζητήσουν με τον Άγιο Καισαριανής και την Διευθύντρια Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ κ. Μαρία Δόκου για θέματα που απασχολούν την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση. Το μεσημέρι όλοι, Μητροπολίτης, στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, κληρικοί, Διευθυντές, καθηγητές, μαθητές και οι οικογένειές τους, παρεκάθησαν σε γεύμα το οποίο προσφέρει κάθε χρόνο η Ριζάρειος Σχολή και το οποίο δίνει την ευκαιρία γνωριμίας και αναστροφής μεταξύ των ανθρώπων της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

Ευχόμαστε τα Εκκλησιαστικά μας Σχολεία να μακροημερεύουν και να προοδεύουν επ? αγαθώ της Εκκλησίας και της πατρίδας μας. Ευχόμαστε ακόμη καλή δύναμη στους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και, ασφαλώς, πολλές πρωτιές και διακρίσεις στους μαθητές μας.





 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 02 Απρίλιος 2014 17:45  


Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας

No images