ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Σινώπης 1, Νέα Μαγνησία - Τ.Κ. 351 00

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

"Lamia Run Festival"

E-mail Εκτύπωση PDF

?Lamia Run Festival?, ονομάζεται ο αθλητικός θεσμός ο οποίος εδραιώνεται πλέον σταθερά στην πόλη μας. Φέτος μάλιστα οι σχετικοί αγώνες δρόμου διεξήχθησαν σε δύο ημέρες.

Το Σάββατο 12 Απριλίου διεξήχθησαν οι αγώνες δρόμου Lamia Night & Run 2014 οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία City Run και έχουν κυκλική πορεία στους ασφάλτινους δρόμους της πόλης.

Την Κυριακή 11 Μαϊου διεξήχθησαν οι αγώνες δρόμου Salomon Lamia City Trail 2014, «μια δέσμη αγώνων που περιλαμβάνει αγώνα δρόμου- βουνού 22.450 μέτρων και αγώνα δρόμου- βουνού 7.000 μέτρων.» όπως αναφέρεται στην προκήρυξη του αγώνα. «Οι αγώνες αυτοί με τον τίτλο Salomon Lamia City Trail 2014 ανήκουν στην κατηγορία City Trail και έχουν κυκλική πορεία. Διαπερνούν ασφάλτινους δρόμους, μονοπάτια των περιαστικών δασών, κτήρια της πόλης κ.α..». Στην Ελλάδα, αγώνας City Τrail είχε μέχρι φέτος πραγματοποιηθεί μόνο στην Κέρκυρα. Τώρα πια ήρθε η και η σειρά της Λαμίας.

Από την φετινή διοργάνωση, στην οποία οι συμμετοχές ήταν πολλές εκατοντάδες, δεν θα μπορούσε να απουσιάσει το Εκκλησιαστικό Λύκειο ? Γυμνάσιο Λαμίας.

Και τις δύο ημέρες εκπροσωπήθηκαν καθηγητές και μαθητές μας. Συγκεκριμένα πήραν μέρος οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Σκαμαγκούλης Κωνσταντίνος (Χημικός ? Οινολόγος), Μαργαρίτης Στυλιανός (Μαθηματικός) και Μπλουχάρης Επαμεινώνδας (Γυμναστής), οι οποίοι διδάσκουν στο Σχολείο μας. Τη μαθητική μας κοινότητα εκπροσώπησε επάξια ο μαθητής της Γ΄ τάξης του Λυκείου μας Βάρσος Ευάγγελος.

Το Σάββατο 12 Απριλίου στον αγώνα των 10.000 μέτρων πήραν μέρος και τερμάτισαν επιτυχώς και οι τρεις τους. Σε σύνολο 725 τερματισάντων, ο κ. Μαργαρίτης τερμάτισε 10ος με χρόνο 00:42΄:17΄΄, ο κ. Σκαμαγκούλης 65ος με χρόνο 00:49΄:42΄΄ και ο μαθητής Βάρσος τερμάτισε 198ος με χρόνο 00:58΄:36΄΄.

Την Κυριακή 11 Μαϊου 2014, στον λίαν επίπονο αγώνα δρόμου ? βουνού των 22.450 μέτρων έλαβε μέρος ο μαθητής μας Βάρσος Ευάγγελος ο οποίος κατάφερε, σε σύνολο 108 τερματισάντων, να τερματίσει 72ος με χρόνο 02:46΄:03΄΄. Στον αγώνα των 7 χιλιάδων μέτρων έλαβαν μέρος οι δύο καθηγητές μας με λαμπρά αποτελέσματα. Σε σύνολο 164 τερματισάντων, ο κ. Μαργαρίτης κατέλαβε την επίζηλη δεύτερη θέση με χρόνο 00:26΄:32΄΄, ενώ ο κ. Σκαμαγκούλης τερμάτισε 23ος με χρόνο 00:31΄:13΄΄.

Και οι τρεις τους λοιπόν είχαν τη χαρά να καταφέρουν να τερματίσουν επιτυχώς και να λάβουν έτσι τα αναμνηστικά μετάλλια συμμετοχής. Άλλωστε στον αθλητισμό η ικανοποίηση από την συμμετοχή και μόνο είναι μεγάλη. Εάν, βεβαίως, υπάρξει και διάκριση, όπως στην περίπτωση του «αργυρού δρομέα» κ. Μαργαρίτη, η χαρά γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

Προφανώς αυτός ο αγώνας αποτελεί καλή προετοιμασία για τον άλλο μεγάλο επικείμενο αγώνα, αυτόν των εξετάσεων, ενδοσχολικών και Πανελλαδικών, στον οποίο λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο μαθητές και εκπαιδευτικοί. Άλλωστε, ποιος δεν συμφωνεί με το διαχρονικόν «νους υγιής εν σώματι υγιεί»!

Βεβαίως, δεν έχουμε τείχη γύρω από το Σχολείο μας για να τα γκρεμίσουμε προκειμένου να περάσουν οι αθλητές μας. Συγχαίρουμε όμως από καρδιάς τον κ. Μαργαρίτη Στυλιανό, τον κ. Σκαμαγκούλη Κωνσταντίνο και τον μαθητή Βάρσο Ευάγγελο για την συμετοχή και τις επιδόσεις τους, τους ευχόμαστε «και εις ανώτερα», καθώς και καλή δύναμη στον έτερο αγώνα, αυτόν της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου, για επίσης καλές επιτυχίες!

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 30 Ιούνιος 2014 12:11  


Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας

No images