ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Σινώπης 1, Νέα Μαγνησία - Τ.Κ. 351 00

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Νέα - Ανακοινώσεις ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σχολικού έτους 2014-2015

Στις 8 Οκτωβρίου 2014 γιορτάσαμε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σχολικού έτους 2014-2015. Πρόκειται για μια ημέρα απόλυτα αφιερωμένη στην καταπολέμηση του ρατσισμού και στην ενίσχυση της διαφορετικότητας των ανθρώπων. Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία σειρά από δράσεις που ανέδειξαν το γεγονός ότι ο σεβασμός στην ανθρώπινη προσωπικότητα είναι υπεράνω όλων των συμφερόντων.

Πρώτα απ? όλα στην ομιλία του για το «ρατσισμό και τη διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι» ο συνάδελφός μας κ. Μπλουχάρης Επαμεινώνδας, κλ. ΠΕ11, τόνισε τις τεράστιες διαστάσεις που έχει λάβει ο ρατσισμός σήμερα, επισημαίνοντας, ότι η αδυναμία ανακοπής της επιδημιολογικής του πορείας μπορεί να αποβεί μοιραία για όλους μας. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αξία του πνεύματος, εφόσον, όσο πιο διευρυμένο είναι, τόσο πιο εύκολα αντιλαμβάνεται και αποδέχεται τη διαφορετικότητα του άλλου, για να υπάρχει ισότητα και δικαιοσύνη σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Οι μαθητές μας συνειδητοποίησαν την έκταση του προβλήματος όταν μετά το πέρας της ομιλίας προβλήθηκε σχετικό video, που αποδείκνυε περίτρανα το «λίγο της ψυχής και του πνεύματος» ορισμένων ανθρώπων.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στον προαύλιο χώρο του σχολείου με πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γυμνασίου 5x5 και Λυκείου 5x5.

Επιμέλεια ομιλίας: Χολέβα Κωνσταντία

Επιμέλεια κατασκευής πανό: Μαθητές

Επιμέλεια video: Μπλουχάρης Επαμεινώνδας

Επιμέλεια αγώνων: Μπλουχάρης Επαμεινώνδας


Φωτογραφίες απο την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σχολικού έτους 2014-2015



Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 29 Οκτώβριος 2014 13:44  


Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας

No images