ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Σινώπης 1, Νέα Μαγνησία - Τ.Κ. 351 00

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα

E-mail Εκτύπωση PDF

 

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στις 15 Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Πέμπτη, το σχολείο μας, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του, πραγματοποίησε ολοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, με αρχηγό τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Παπακώστα Παναγιώτα, φιλόλογο, και συνοδούς τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Πέτρο Κόρδα, φιλόλογο, Ιωάννη Ζαχαράκη, θεολόγο και Χρήστο Καλαντζή, φιλόλογο.

Στην εκδρομή συμμετείχε το σύνολο, σχεδόν, των μαθητών του Λυκείου μας. Οι υποσχέσεις που έδινε το πρόγραμμα της εκδρομής ήταν τέτοιες και τόσες, ώστε δεν μπορούσε παρά η συμμετοχή των μαθητών να είναι σχεδόν καθολική!

Στις 07:45΄ αναχωρήσαμε από το σχολείο με μισθωμένο λεωφορείο του Γραφείου Ταξιδίων Μπικερίδη (Δομοκός). Μετά την καθιερωμένη πια ολιγόλεπτη στάση στο «90» για ανεφοδιασμό (!) φτάσαμε στην Αθήνα στις 11:00΄. Εκεί, κάτω από την Ακρόπολη, μας παρέλαβε η ξεναγός μας και μας οδήγησε στον ιερό βράχο όπου ανοίχτηκε μπροστά στα μάτια μας η ιστορία των μνημείων της Ακρόπολης και βέβαια η ιστορία ολόκληρης της αρχαίας Αθήνας. Όμως όσες ώρες και να περιηγηθεί κανείς στον ιερό αυτό χώρο δεν πρόκειται να χορτάσει την απαράμιλλη τέχνη των Ελλήνων, δεν πρόκειται να ακούσει και να μάθει όλα όσα αφορούν τα περίλαμπρα αυτά μνημεία. Έτσι, μετά από δυόμιση ώρες ξενάγησης, πήραμε την άγουσα για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, απέναντι από τον ιερό βράχο. Και εκεί η πολύτιμη ξεναγός μας συνέχισε ακούραστη, ακάθεκτη θα λέγαμε, την ξενάγησή μας, ξετυλίγοντας πλέον όχι μόνο την ιστορία της Ακρόπολης αλλά και τα πάθη της από κάποιους «πολιτισμένους» Ευρωπαίους που θέλησαν να διασώσουν (sic) τα έργα τέχνης των αρχαίων Ελλήνων για να τα πουλήσουν τελικά σε κάποιο Μουσείο του εξωτερικού! Βεβαίως τώρα πια δεν έχουν δικαιολογία οι «σωτήρες» της αρχαίας ελληνικής τέχνης να κρατούν φυλακισμένα τα γλυπτά του Παρθενώνα στα Μουσεία τους. Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα περιμένει για να βρουν πλέον τη θέση που τους πρέπει.

Μετά λοιπόν από ένα πλούσιο δίωρο στο Μουσείο μαθητές και καθηγητές πήγαμε στο εμπορικό κέντρο Mall για ένα ακόμη δίωρο, ελεύθερου χρόνου, αυτή τη φορά. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να φάμε, να πιούμε καφέ, να παίξουμε και να επιδοθούμε σε shopping therapy (!!!).

Η επιστροφή μας στη Λαμία στις 20:30΄ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της εκδρομής μας και μας άφησε πιο πλούσιους σε γνώσεις και εμπειρίες, πιο περήφανους για την πατρίδα μας, πιο χαρούμενους και ευδιάθετους .

Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη εκπαιδευτική δραστηριότητα του σχολείου μας.

 

 

 

 

 

 

 


Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 03 Μάρτιος 2012 21:05  


Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας

No images